Äggmuffins

Gjorde dessa äggmuffins till spenatsoppan idag. Supergoda! De passar perfekt till frukosten, till mellanmålet, till matsäcken på resan eller tillsammans med middagssoppan. 
 
12 Äggmuffins
6 ägg
2 dl kokosmjölk
1 paket bacon, stekt. 
Valfria grönsaker (jag hade paprika, soltorkade tomater & purjolök). 
Kryddor (ta dina favoriter)
Salt & Peppar
 
Vispa samman äggen för hand. Tillsätt kokosmjölken. Blanda i bacon och grönsaker och rör ihop till en smet. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda i 200 grader i ca 20 min. Voilà, smaka på en smaskig muffins! 
 
Jag gissar att dessa blir ännu lite godare med ost i smeten. Kanske skinka och grevéost? Eller vad tror ni om champinjoner och västerbottenost? Eller en grekisk muffins med fetaost, basila, tomater och oliver? Eller kanske en pestofylld muffins med lufttorkad skinka? Bara fantasin sätter gränserna :-) Vilken är er favoritsmak på äggmuffinsen? 
 
Bacon- och äggmuffins
Hittade även dessa bacon- och äggmuffinsarna hos http://www.godamiddan.se. De ser verkligen superlyxiga ut!. Jag ska absolut testa dem till nästa söndagfrukost.
 
 

Bacon- och äggmuffins
(4 personer)

2 paket bacon

4-8 ägg (beroende på storleken)

2 kvistar färsk timjan

3 msk riven parmesanost

2 msk hackad gräslök

Salt och svartpeppar efter smak

 

  1. Värm ugnen till 190° C.
  2. Stek baconskivorna i 2-3 minuter. Låt sedan rinna av på hushållspapper.
  3. Spraya insidan av en muffinform med olja. Vira insidan av muffinformen en och en och skapa en liten ring i formen. Skapa en ”baconform” per person.
  4. Knäck i ett eller två ägg i var och en av baconformarna.
  5. Strössla varje ägg med timjan, parmesanost, salt och peppar.
  6. Grädda i 10-15 minuter tills de har satt sig i formen.
 
Ha en bra kväll! 
Många Kramar



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

SOCKERFRIA RESAN

Tankar om en sockerberoendes vardag. Här skriver jag om mitt sockerberoende, hälsa & träning, små tips & råd för att må bra, goda recept samt sockerfri kost på resor.

RSS 2.0